Készülékeink piaci megjelenéséhez a következők adnak okot:

- A piacon kapható végerősítők közül hiányzik egy olyan berendezés, ami tényleg azt tudja, ami rá van írva. Sok gyártó olyan kimeneti paramétereket ad meg, ami a középiskolás fizikaórán tanult törvényeknek nem felel meg. Sajnos nem egy üzletben kapható készülékre rá van írva, hogy 2x100W kimenő teljesítményt ad, de a bemeneten lévő biztosíték alig 0.5 A-es. Laikusoknak lefordítva ez annyit jelent, hogy a 230 V-os hálózatról ez a készülék maximum 115W teljesítményt vesz fel. A felvett teljesítményből egy 80 %-os hatásfokú erősítő a kimenetein maximum 92 W teljesítményt tud leadni. Ha ezt a teljesítményt elosztjuk kettővel, (mivel sztereó) akkor csatornánként 46 W teljesítmény marad. Hol van ez az igért 100 W-tól. Mégis azt tapasztaljuk, hogy ha egy gyengécske végfokot összehasonlítunk egy igazival, akkor nagy különbségeket nem tudunk gyorsan megállapítani. Ez abból ered, hogy az erősítőkbe nagy pufferkondenzátorokat építenek, hogy egy nagy "beütés", például egy üstdob, hangját ki tudja adni megfelelő hangerővel az erősítő. Azonban ha a "beütések" rendszeressé válnak, például egy house stílust hallgatva vagy egy házimoziban éppen most zuhant le egy repülőgép, akkor az élmény valahogy elmarad a várttól. Ez azért van, mert a kondenzátorokból kifogy az energia és a kimenetek "kiülnek" tápfeszültségre. Ahogy az a mellékelt oszcilloszkóp ábrán is látható a színusz púpja helyett egy szép vizszintes vonal keletkezik. Ebben a pillanatban a közép- és magashang tartományokon - jól odafigyelve - intenzitáscsökkenést vehetünk észre, a hangkép összetétele a ritmus ütemében hullámzik. A végeredmény pedig erőtlen puffogás, a cintányérok sisteregnek, az énekes hangja kissé karcos. Komolyabb intenzitású mély - már-már színuszos - hangkép esetén az erősítő lassan lehalkul, visszaszabályoz, a hangerő emelése mellett a tényleges hangerősségérzet nem nő. Nos, a BlueVoice termékek között csak olyan eszközök találhatók, melyekre a fizikaórai tudás alkalmazható.
- Az üzletek polcain nincs military kivitelű, erőt, biztonságot sugárzó, egyszerű kezelhetőségű végfok.
- Kisebb közvéleménykutatásunkban az emberek bizonyos zenehallgatási szokásaira kerestük a választ, figyelmet fordítottunk a fiatalokra, az érettebb nemzedékre, a vájtfülűekre és azokra, akiknek a fülével sétálni lehet. Nos, az eredmények szerint a zene hangerejét az emberek nem állítgatják folyton. A hangerőt a zenehallgatás kezdetekor beállítják és utána csak lemezeket cserélnek. A távvezérlő tehát ebben az esetben felesleges luxus. Mint ahogy az köztudott egy termék árában igen komoly értéket képvisel a távvezérlő. (Próbáljanak meg beszerezni utólag egyet a gyártótól vagy szervízétől.) A BlueVoice első sorozatához tehát nem terveztünk távvezérlőt, ennek árát inkább a végfokok számának emelésére szántuk. Ahogy az előbbi táblázatból kiolvasható a nagyobb, számítógéppel vezérelt erősítőink már rendelkeznek távvezérlővel.
- Amint azt már gondolom sokan tapasztalták a házimozi receiverek ára az elmúlt időben rohamosan zuhant. Ennek az az oka, hogy a gyártók az új térhatású technológiát építik már. Sok DVD lejátszóból manapság is kivezetik a dekódolt 5.1 surround hangot (line szinten), várható, hogy az új rendszerben is lesznek ilyen gyártmányok. A legújabb térhatású mozirendszer már nyolc csatornás. Ezért fejlesztettük ki a Octa sorozatot, ami nyolc önálló végfokkal rendelkezik. Tehát, ha valakinek nincs pénze megvenni az új méregdrága reveivereket, akkor olyan DVD-t vegyen, amiből kivezették a dekódolt hangot és vegyen tőlünk egy Octa terméket.
Hanggenerátorunkkal színusz lefutású jellel hajtottuk meg az erősítőnket úgy, hogy a saját, méretezett tápegységünkkel használtuk. Látszik, hogy az erősítő kimenetein (terhelés mellett) a jel nem torzul.
Itt egy alulméretezett tápegységet használtunk azonos feltételekkel. Leolvasható, hogy a kondenzátorokból kifogyott a "szusz" és a színusz hullám teteje lapos lett, a hangkép torzul.
Itt most csak egy frekvenciát látunk, a zenei hangkép ennél sokkal összetettebb, a mély tartományok elfogyasztják az energia nagy részét, a közép és magas hangok intenzitása hullámzó és torz lesz.