Üzembehelyezés

Kicsomagolás után helyezze az erősítőt a jelforrás közelébe, például HiFi toronyba. A készülék szélessége követi a kialakult konvenciókat, tehát bármilyen szabványos HiFi egység alá, illetve fölé behelyezhető. A készülék oldalán lévő fekete hűtőfelület működés közben nem melegszik 35-40 fok fölé, tehát érintése nem okoz semmilyen problémát. A készülék hátoldalán találhatók az egyes csatlakozási pontok. A vonali bemenetek és a hangszóró kimenetek számozása a következő:
A térbeli bal oldalon a páratlan, jobb oldalon a páros számok találhatók. Ezt a törvényt követi az előlapon lévő kezelőszervek számozása és iránya. Értelemszerűen csatlakoztassuk a hangforrás kimeneteit az erősítő bemeneteihez és a hangfalak kábeleit. Jó minőségű, 3-4 mm2 keresztmetszetű, sodrott érpáras kábelt használjunk. Az erősítő kimenetein a fekete és piros színek jelölik a polaritást. Figyeljünk arra, hogy a hangfalak polaritáshelyesen csatlakozzanak. Az erősítő kimeneteihez 8 Ohmos hangfalakat csatlakoztathatunk. A 230 V-os hálózathoz a dobozban található hálózati kábellel csatlakoztassuk a készüléket. Figyelem: a készüléket csak földelt konnektor aljzatról működtessük.

Használat

A készüléket a Power gomb benyomásával helyezhetjük áram alá. A Power gomb feletti kék színű LED jelzi a bekapcsolt állapotot. A Mute gombbal némíthatjuk az erősítőt. A Mute gomb felett, ha a némítás be van kapcsolva a kék LED nem világít, ellenkező esetben igen. A hátlapon található a COMMON feliratú gomb. Ez a kapcsoló a páratlanul és a párosan sorszámozott bemeneteket közösíti úgy, hogy csak az 1-es és a 2-es bemenet lesz élő. Ez arra alkalmas, hogy egy sztereó jelforrás jelei a többi végfokhoz is eljussanak Y kábel(ek) nélkül. Az erősítő ugyan rövidzár és hőmegfutás ellen védett, ennek ellenére ne terheljük túl. Figyeljünk arra, hogy az erősítő maximális kimenő teljesítménye ne haladja meg a hangfalakra írt teljesítményértéket. Ha a hang a végfok teljesítményének növelésekor torzításba kezd, akkor ne fokozzuk tovább a teljesítményt, mert a hangfal károsodhat. A piacon kaphatók olyan tesztfelvételek, melyek ugyan figyelmeztetnek a károsodás veszélyeire, tönkretehetik mind a hangfalat, mind a végerősítőt, ezek használatát, megfelelő szakértelem vagy mérőberendezés hiányában kerüljük. Ugyan a végerősítő "military" kialakítású ennek ellenére óvjuk a mechanikai sérülésektől. Az erősítő előlapján találhatók a hangerő beállításához szükséges forgatógombok. Balra irányba tekerve halkul, jobb irányba tekerve erősödik a hang. Figyeljünk arra, hogy az erősítő bemeneteire kapcsolt jelforrás által szolgáltatott kimeneti jel ne haladja meg a (Line) vonali jelszintet.

Karbantartás

A végfokok karbantartást nem igényelnek. Az előlap és a doboz az erősítő áramtalanítása után nedves ruhával áttörölhető. Az előlap rozsdamentes acél, ezért garantáltan nem fog rozsdásodni!A felületkezelés miatt a doboz ellenálló, azonban a savas, lúgos környezet vagy az ilyen kémhatású szerekkel történő közvetlen érintkezés a felületben és a készülék belsejében lévő alkatelemekben sérüléseket okozhat. 

Figyelmeztetés

A BlueVoice erősítők maximális teljesítménye tönkreteheti a rákapcsolt hangfalakat. Üzembehelyezéskor a teljesítményadatokat olvassa el és értelmezze. Ha technikai információra van szüksége, akkor kérje ki hozzáértő szakember véleményét vagy kérdésével forduljon hozzánk e-mailben. A túlterhelésből eredő hibák javítása kívül esik a jótállási kereteken. A Figyelmeztetésben leírt bármilyen kárért cégünk nem vállal felelősséget!